Entrevista en el programa Herois Locals

17
JAN
2020

El passat 1 de novembre, la judoka Mireia Lapuerta es va proclamar subcampiona d'Europa sub 23, en el campionat disputat a Rússia. És la seva cinquena medalla continental, i la segona d'aquesta temporada. Als seus 20 anys, Lapuerta ja és la judoka espanyola amb més medalles en Copa d'Europa de tota la història. Després de Rússia, Lapuerta va disputar el seu primer Grand Slam, al Japó, on va acabar en una meritòria cinquena posició.

11 medalles nacionals, 5 de les quals d'or. 20 medalles en copes d'Europa, també amb 5 ors. Aquesta és tan sols una part del palmarès de Mireia Lapuerta. De tots els títols aconseguits, la Mireia destaca l'or que va aconseguir fa tres anys en el campionat d'Europa sub 18. Ha passat un mes i mig fora de casa participant en diverses competicions i ha tornat amb una medalla més i amb un ascens en el rànquing mundial. Lapuerta s'ha proclamat subcampiona d'Europa sub 23, a Rússia, l'1 de novembre. I de Rússia al Japó: tres setmanes entrenant amb l'equip nacional i primera participació en un Grand Slam. La cinquena posició aconseguida el 22 de novembre fa que ascendeixi al lloc 45 del rànquing mundial absolut, quan encara està en categoria júnior. Mireia Lapuerta competeix en la categoria de menys de 48 kilos. L'estiu passat es va penjar l'or a la Copa Europea sub 21 de Praga i el bronze a Berlín. Dos títols que valora especialment en haver sortit d'una lesió. La jove del Masnou és actualment la quarta judoka del rànquing mundial sub 21 del 2019. Aquest any no ha aconseguit una medalla al Mundial, però ho tornarà a intentar.